h1

Mall

юли 15, 2008

Соу…бъдещето ни е тъмно и мрачно…Слава Форду, не и за тези,които ще го изживяват…просто защото няма да го осъзнават..на тях всичко ще им е добре и ще има само смътно усещане,че нещо не е наред…Но ще има мили и любящи хора,които да се грижат това усешане да премине бързо. Ще прилагат специални техники на презентация и ще имат обширни познания в областта на модата, колите, безцелния секс и светските клюки…

Всякакви морални и духовни ценности са упаднали, за да дадат път на тоталния консуматорски светоглед…ценностите се изменят в това колко притежаваш, колко изкарваш и какво си си купил. Ще бъдеш поредно зъбно колелце в машината – тотално деиндивидуализиран и отчужден от останалите… те са само конкуренция и хора с които да се създаваш, приятелства и подобни ще бъдат основани само на материална изгода. Но пък ще имш уникалната възможност да разпуснеш от напрежението в близкия храм…ъъъ мол, където ще можеш да хапнеш синтетична храна, да се порадваш на цветовете и лъскавина и току виж да си купиш нещюо. За твоето добро прекарване с е епогрижил екип от добре обучени жреци, които няма д апозволят мислите ти да с еотклонят в нещо сложно и философско,а ще ги насочат към наистина важните неща – жълта или червена блузка да си взема,щото в гардероба ми има само няколко десетки, или пък ще улесняват разговорите по кафенетата…всеки ще знае какво точно си е купила вчера Марчето и как Ванката се е напил на “Зелени Камъни”. Ще вървиш и ще се радваш на хубавите неща по витрините…Ще гото да купуваш и консумираш…да се отдадеш на пътрвичното жеалние да притежаваш, да завиждаш и да се налагаш, да злосдловиш и забиваш ножове в гърба на тея,които минават за приятели. “Спокойно, това е нормално, така общуват чвешките същества” успокояват жреците и умело сменят темата за да не възникне някакво съмнение. Все пак всеки знае че естествения хабитат на човека е градската среда, и че е естествено зложено човек да прекарва много време в безсмислена работа с неприятни хора само за д аможе накрая на седмицата да отиде да си купи нещо от Храм Варна или Пфое Храм и да се покаже.

Дълги разходки в парка и почивка сред природата са абсурд – нали там е мръсно и прашно и пълно с болести…пък и какво ще правиш като няма кафе и разни лъскави неща. Е винаги можеш да отидеш на почивка в някой далечен курорт. Ще отседнеш в луксозен хотел със първокласен СПА център, ще караш ски…Ще загубиш цялата емоция свързана с излизането в естествената среда, ще се страхуваш от светлите точки в нощното небе, няма да знаеш от къде се изключва гадното слънце.. Но ето предлага ме Ви нашата нова атракция… Новоизграденият ни храм в далчена горска местност с представителства на всикчи модерни фирми, триетажно кино, заведения, бърза закуска, въможност да оставите децата си и дори картички с това как е изглеждала местността преди да построим паркинга. Поемете на това 10 километрово поклонничество сега, със специално изградени станции за почивка с прмоционално намалени цени на напитките и сувенирни магазинчета. Изминете целият път както Мойсей е изкачил планината( Мойсей е древен пророк от едно старо анимационно филмче на Свети Дисни) и устете благоденствието и освобождението от пазаруването в нашия Храм. За удобното ви връщане е предвидена трилентова магистрала,както и двоен лифт.

Заповядайте на откриването му. Очаква Ви празнинча заря,безплатно развеждане из всички магазини и безплатен молебен за здравето и плкатежоспособността Ви, съпроводен с осветени талони за отстъпка на всеки пети. Предстоят тридневни празненства и концертри на Пепа, Ганка, Стоянка и труги световноизвестни музикални идоли.

Облечете се добре, покажете се, похвалете се… нека клюкарят за Вас

П.с. Моля не се отклонявайте от маркираните пътеки. В гората има опасни животни – катерици, таралежи и можете да се изгубите и да се наложи да вървите цели два часа до първата възможност за почивка и храна. Ако това се случи, моля не с епаникьосвайте а се огледайте за боядисан в червено метален стълб, от него ще имате възможност да позвъните на спасителната служба.

п.п.с. Да бе, недовършено и  може още да се развие,ама нека ви остане незавършен гещалт,че д аси мислите по-дълго време за това….

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: