h1

Шшшт…гледат ни!

юли 28, 2008

всякакви по-големи корпорации и правителствата с еопитват да съберат колкото се може повече информация за хората, да ги следят и наблюдават, да знаят кой какво яде и какво мисли, а по възможноаст и да му втълпяват последното.
Параноята явно е константно състояние на хората с власт, и стремежа да установяват непрекъснат контрол е воден от страха да не го загубят. Всякакви опити с аправени за налагане на този контрол – вижте например цялата тоталитарна система, и цялата Студена война, ако щете.
Най-голям успех в тази задача има телевизията – доста успешно втълпява идеи, мисли, донася най-важните „новини“, забавлява хората и поради пълната си липса на интерактивност може да си поволи да бъде напълно диктувана от някой заинтересован.
Развитието на интернет обаче е най-големият провал в стремежа за контрол.
За кратко време и-нет се е превърнал в една глобална говорилня с огромно текучество на мнения и информация. В последно време всеки обикновен човек може да пусне новина, информация за това какво се случва. И това често са неща,които не се споменават във вечерната емисия новини. Естествено това не се харесва на Онея горе(тм) (това понятие включва правителства и големи косорциуми със световно влияние) и пак си търсят начин да ограничат потока от информация до изгодния й. Прилагат се всякакви мерки под различни предлози(най-честият е сигурност от тероризъм). Последната изгъзица е желанието да се въведе наблюдение на блоговете. Явно вече подслушват телефоните и четат писмата ни… Посетете този сайт за повечко информация: http://svobodata.org/

И излезте на 11. Октомври за да защитим правата си на свободно изразяване и лично пространство

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: