h1

Конфликтно….

август 31, 2008

Предвид отсъствието ми от цивилизацията последните 20-на дни седнах да чета изпуснатите новини и да видя къде какво е станало. Естествено на челна позиция беше войната между Русия и Грузия. Нацъках 20-на табчета с новините по темата и тръгнах да чета…

Половината световна политика критикува Руся така както се критикува малко дете или зависима държавяа. СПие заплахи за санкции и казва,че ще има последици. От ЕС дори се чуват приказки за санкции. Подобно поведение изгелжда глупаво и нелогично, предвид чисто икономическите връзки, които братушките държат в ръцете си.

Най-фрапиращ обаче е стремежът да се изкарат нелегитимни действията на руските войски от една световна институция, която могократно е постъпвала по аналогичен начин в стремеж за прокарване на нечия политика.

Грандиозната грешка на Запада беше прзнаването на Косово(да това им носи определени дивиденти,като например още по-силно влияние в региона и ограничаване на руското такова) от една страна и опитите да се докаже е между настъоящия конфлик и косовския няма нищо общо.

Да направим сравнение:

Косово: Албанци и Сърби се дънят. По неофициална информация Нато и САЩ снабдяват албанците. ПО някое време вторите захапват дебелия и пропищяват за помощ. Идва НАТО  изсипва се над сърбия и окупира косово. Въпрос на време е да го признаят за независимо.Русия се цупи

Двете провинции:

Дънят се с грузинците. По официална информация Грузия е подкрепяна от НАТО,а бунтовниците подпомагани от русия. Вторите пропищяват, идва Русия и разкатава грузинците. Признава провинциите за независими. Запада се цупи.

Изтъква се и аргумента че много държави били признали Косово…ами много ясно, нали много държави имат интерес то да е независимо,иначе защо ще са пращали толкоз войски на мисии там

Като вземем  в предвид и обичайната борба за влияние между Русия и НАТО е логично че няма да искат да признаят провинциите.Още повече че солидна и про-натовска държава пред портите на Русия е стратегически огромен плюс.

Тъй като правоворешение на въпроса и въвеждане на санкции срещу Русия ще бъде нещо като политическо самоубийство,щото ще трябва собствените си глупости да си признаят, това което остава, и което доста успешно се осъществява е медийното очерняне на Русия.

В медиите се бълва информация за това,колко е слаба тя всъщност, как е издействала прибързано и емоционално и ще види тя сега санкции и ще с епрецака. Опитват се и да изкарат управниците и тъпи и непредвидливи за това,какво може да им се случи.

Е това също има някакъв положителен ефект за Запада … може да си възвърне малко самочувствието.

А доброто в цялата ситуация е че братушкиуте твърдо заявяват „Не се ***** с нас“ и по този начин отново са официално в голямата игра. Което си е сериозен балансиращ фактор и най-накрая спира единната хегемония на Запада и множеството им своеволия спрямо разни независими държавици…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: