h1

Мат с пешка….

декември 21, 2008

Точно като заглавието се чувствам…

Значи сега…по принцип,а и май по конституция живеем в държава, в която би трябвало да има свобода на словото… което ще рече, че мога да изказвам и да споделям всякакви мнения за когото си ща, включително онея 200 и кусур смотлека, чиято основна компетенция е да правят мизерии и да развиват корупцията до нови висоти.

Че тея господа,  по не знам точно каква логика са решили,че трябва да си отпуснат по коледен бонус към заплатката. Всъщност поредната стъпка в едно абсолютно некомпетентно управление по всички параграфи. И съвсем естествено е да бъдат одумвани и критикувани  от медии, журналисти и обикновени хора.

Но пък когато вече започнат да излизат с неща като това
е пълна наглост…ама тотална. Не че съм фен на Слави, никак даже, но пък това си е чисто ограничаване на свободата на словото

Ето и извадка от новината:

Недопустимо е в парламентарна република парламентът да бъде обект на безскрупулна кампания за охулване и от екрана да се правят внушения за насилие спрямо него, каквито претенции и критики да има към Народното събрание, заяви в началото на заседанието председателят на парламента Георги Пирински.

Г-н Пирински, не само че е допустимо, ами и се очаква да се сипят хули срещу некомпетентното управление. Нормално е и съвсем в реда на нещата.

Хули няма да се сипят тогава когато народни представители не ръсят простотии като „ин виво“ , хвалби ще има когато няма злоупотреби с власт и пари.

Но докато спират европейски програми и финансови механизми, докато всички системи освен престъпната са неработещи, докато има облагодетелстване за нарушаване на Български и Европейски закони и целенасочено разрушаване на страната ни не може да има друго освен хули и псувни. И дваж повече, когато се опитвате и свободата на словото да ограничите !!!

А призиви за вземане намерки срещу такива критки са … ами май има смао няколко държави в които подобни неща се правят – Северна Корея е най-яркия пример, а и Туркменистан също. Подобни действия няма да наложат мълчание, нито ще родят хвалби за управлението, напротив ще засилят отрицателните нагласи.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: