h1

наргиленце

декември 21, 2008

Бидейки голям фен на наргилето най-накрая се поразрових из интернетя да видя какво мога да прочета за т’ва чудо на изтока…

Е попаднах на няколко златни статийки, някои от които със много добри препоръки. За една част от неща изобщо не се бях замислял.

Искрени благодарности на автора – Боян Юруков, чийто блог можете да откриете тук

А ето и връзки към статийките:
Съвети за приготвяне на наргиле

Видео: почистване и приготвяне на нагиле
Кое е по-вредно – наргилето или цигарите?

Advertisements

7 Коментари

 1. Само една част от съветите на Боян Юруков не ми харесаха.Използва кръглите черни въглени, които развалят вкусът на дима и го изгарят прекалено бързо.

  В същият блог имаше и видео с другият вид въглени – доста големи,черни парчета,които се възпламеняват трудно.При тях също го има този проблем с прекаленото нагряване + прекалено тежък дим,изгарящ гърлото.

  По магазините се продават и трети вид въглени за наргиле със сив цвят,по 10-20 реда в кутийка,като всеки ред се начупва на 3 парчета/отбелязано е отгоре/. По 1 парче в двата края на наргилето/половината върху чашката,половината стърчаща от нея/ доставя лек,вкусен,ароматен,плътен и дълготраен дим за приятно изкарване.


 2. Благодаря за съвета. Аз доста често се сблъсквам с проблема с кръглите въглени, уви доста често трябва да паля наргиле в полеви условия и няма друга алтернатива.
  Наскоро обаче един познат се сдоби с походно газово котлонче – струва около 20 лв в магазини като практикер и е незаменимо в палене на по-трудните въглени.


 3. След като имате походен газов котлон,задължително си вземи от сивите въглени.Аз когато се налага да ги паля в полеви условия използвам малка кръгла свещ,потапяш въглена във восъка и след това нагряваш..голяма играчка.Хубавото е,че въглените/задължително с 2/ трябва да се нагреят малко от двете страни,слагат се върху чашката и си правиш windcover отгоре.Изработва се или от най големите метални кутийки за бира или от лист алуминиево фолио се прави комин около чашката и така цялата чашка и тютюна се нагряват/а не изгарят/ по-бързо и качествено.

  Разликата между сивите/не ония от хнет 😀 / и черните въглени при пушенето е доста сериозна.


 4. Karaca Madencilik от Турция (най-дълго тлеещият въглен). Може да бъде намерен в хипермаркети MIGROS. Ако някой ги намери другаде да пише, ще съм благодарен.
  Oще инфо и снимки


 5. Сибо, благодаря за хубавия линк. Тея хипермаркети в кой град се намират?


 6. На кръговото на Кешан са, от бг към тр, от ляво се пада МИГРОС от дясната се пада КИПА, преди 10 дена минах от там, още не са заредили.


 7. Мерси. Ще трябва да се ходи да се проверява 🙂Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: