h1

…протестите?

януари 17, 2009

ами свършиха. Още вечерта на първия ден. След това всичко тръгна като хипи събор – мирно,без насилие и с песни и танци. Дали хората бяха наплашени, не знам. Не че харесвам насилието като самоцел, но… ами в крайна сметка именн овандалчетата направиха така че да се чуе за тоя протест. Иначе щеше д аси остане бележка в края на вечерните новини и никой нищо да не чуе и разбере. Което и стана последните дни.
Ако искаш д аразкараш някой от власт, трябва да му покажеш, колко малка е тя всъщност, трябва да можеш да му се опълчиш, да се изправиш срещу него. Само като му седиш под прозореца нищо няма да направиш. Виж на Запад, или на Изток – навсякъде където има протести, хората доказват че имат сила – изправят се срещу полицаите, правят блокади, вгорчават живот ана управляващите. А ние… ми показахме се като мижитурки. Гражданско общество? Грънци!
А имаше потенциал – все пка властимащите бяха изкарали почти толков аполицаи,колкото и протестиращи, бяха платили на провокатори, бяха се стреснали че нещо може и да стане…
Най-ироничното… днес онези,кото млатиха хората преди два дена също протестират. И млатените им се притичват на помощ!!! А можеше още тогава да си обърнат щитовете…. можеше да излезе протест а не събиране на граждани.
Поне се оказах неправ, че е някакъв политичекси замисъл – лидер така и не се появи, а всичко си замря тихо и мирно…
Като гледам що за овце са хората се чудя…тва през 1997 как стана как се получи? Защо сега полицейските зверства не изкараха още хора по улиците, защо тъпите коментари на политиците не размърдаха шибаното общество….

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: