h1

Сайдер

октомври 11, 2009

Тези дни с един приятел решихме да пробваме да си направим малко сайдер – или още ябълково вино. Бил е доста популярен през средновековието, а в скромния ми опит със храни и напитки от периода, това означава вкусно.

Та изтискахме сока от петнайсетина кила ябълки, прибавихме малко топла вода със захар(да докараме количество, не че подобряв качеството) сложихме им ферментационни тапи…и сега чакаме…
АКо всичко се развие добре по Коледа средновековната колекция с напитки на „Чигот“ ще нарастне с още един асортимент :), ако не- ще имаме 15 литра ябълков оцет :)

Доста от информацията докопахме от форума на „Модус Вивенди“,а живот и здраве скоро трябва да пробваме и хашишовия еликсир пак оттам.

About these ads

3 коментара

  1. Наздраве, Виктор, и наслука на средновековния елексир!! Поздрави:):)


  2. Благодаря…и наздраве :)


  3. I am a collector of labels cider Spain.
    Cider is made in Bulgaria.
    Algunafabricante could inform Bulgarian cider.



Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: